Nyttig informasjon

Brannslukningsapparater og røykvarselere

Desember 2016 ble brannslukningsapparatene byttet ut i alle leilighetene og det ble montert ny optiske røykvarselere.  

De fleste 2roms leilighetene samt 3A leilighetene får 1 varsler. Alle andre får 2stk. Disse er monteres med dobbeltsidig tape.  Plassering er varierene dette litt i forhold til planløsning, men område utenfor soverom er prioritert. De som har 2varslere har den ene i stuen. Dette er iht nye regler fra 01.01.2016. Nye varslere er å betrakte som primærvarslere som skal oppfylle krav til varsling i boligen. Nye røykvarslere har innebygget batteri som varer i ti år, den har stor testknapp som gjør den enkel å betjene fra gulvet med f.eks kosteskaft.

Nye røykvarslere er borettslagets eiendom og skal følge boligen i 10 år, også ved eierskifte. Monterte røykvarslere skal ikke fjernes ved f.eks oppussing. Det er viktig at montert røykvarsler følger boligen uavhengig av hva de enkelte beboere over tid ønsker av egne løsninger, slik at internkontroll systemet til styret er korrekt.

Alle boliger får nytt hoved slukkemiddel. 1stk 6kg pulverapparat. Utlevert apparat er borettslagets eiendom og skal ikke fjernes fra bolig. Det anbefales at apparatet oppbevares på soverom.